Menu

Wat is Yoga

Vrij vertaald betekent yoga vereniging. Yoga gaat om vereniging van lichaam, geest en ziel. De vereniging van het ego met het diepste wezen. In Huis van Pilates/Yoga wordt Vinyasa Flow Yoga en Yin Yoga gegeven.

Bij Vinyasa Flow Yoga lopen ademhaling en beweging synchroon; op het ritme van de ademhaling lopen de houdingen als een dans mooi in elkaar over, waardoor het een “movement meditation” wordt.

Yin Yoga is een rustige en toch intense yoga variant waarbij je het dieper gelegen bindweefsel en de gewrichten bewerkt en versterkt. Het zijn vooral zittende en liggende houdingen die je 3 tot 5 minuten aanhoudt. Hierbij probeer je de spieren juist te ontspannen om zo dieper in het lichaam te kunnen werken. bindweefsel is overal in het lichaam aanwezig en vormt de verbindende factuur in ons lichaam. het heeft de kwaliteit harder en stugger te zijn dan de meer elastische spieren en heeft dan ook een andere aanpak nodig. Er kan gebruik gemaakt worden van hulpmiddelen zoals kussens, dekens, straps om zo comfortabel mogelijk in een houding te kunnen blijven.